Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) заяви, че е попречила

...
Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) заяви, че е попречила
Коментари Харесай

ФСБ е предотвратила терористична атака на украинските спецслужби срещу газопровода Турски поток

Федералната работа за сигурност на Русия (ФСБ) съобщи, че е попречила на украинските специфични служби да извършат терористична офанзива против газопровода " Турски поток " бойкот против газопровода " Южен поток ", съобщи ТАСС.

" В резултат на комплекс от оперативно-издирвателни ограничения Федералната работа за сигурност предотврати опит на украинските специфични служби да извършат измама и терористичен акт на газопровода " Южен поток ", по който се доставят енергоносители за Турция и Европа ", оповестяват от пресслужбата на ФСБ.

" Задържани са съветски жители, взели участие в подготовката и обезпечаването на средства за терористичния акт ", от ФСС.

Службата твърди също по този начин, че е иззела " четири магнитни мини, 4 кг пластични експлозиви, детонатори със закъснител, 593 000 рубли и информационно съоръжение, съдържащо преписка и връзка с ръководителя на планувания бойкот от украинските специфични служби, указания за сглобяване и инсталиране на взривно устройство, както данни за превод на пари и координати на мястото на планувания гърмеж във Волгоградска област ", оповестява ТАСС.

Следственият отдел на ФСБ на Русия е образувал наказателно дело поняколко члена от Наказателния кодекс на Руската федерация:
" Подготовка за терористичен акт " ; " Организиране на терористична общественост и присъединяване в нея " ); " Незаконно придобиване, прекачване, продажба, предпазване, препращане или преместване на експлозиви или взривни устройства ".
Газопроводът " Южен поток " едно време беше умислен да придвижва съветски газ през Черно море до България, по по-късно планът бе анулиран в интерес на различен енергиен план - " Турски поток ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР